FAQ

Ik heb een directiechauffeur voor mijn eigen auto nodig. Wat is het verschil tussen een Gecertificeerde Directiechauffeur D1 en een Directiechauffeur?

Een Gecertificeerde Directiechauffeur D1 heeft de Vakopleiding Directiechauffeur van een erkende opleidingsinstelling gevolgd, bijvoorbeeld PDS. Hij is geslaagd voor het afsluitende examen van de CCV - het exameninstituut van het CBR - en heeft als bewijs het landelijk erkende CCV-D1 certificaat ontvangen.

Het CCV-D1 certificaat wordt gezien als de norm in de markt van chauffeursdiensten. Het geeft opdrachtgevers de zekerheid van veilig, vlot en comfortabel vervoer. Een Gecertificeerde Directiechauffeur D1 heeft oog voor veiligheidsrisico’s in het verkeer, onder tijdsdruk en via de juiste route. Deze professional heeft tegelijk aandacht voor dienstverlening en service.

Een Directiechauffeur heeft geen vakopleiding gevolgd en is niet in het bezit van het CCV-D1 certificaat.

Welk type directiechauffeur voor mijn eigen auto is voor mij geschikt?

Dit hangt af van uw behoeften en situatie. Hieronder staan de belangrijkste verschillen.

Gecertificeerde Directiechauffeur D1: voor wie de hoogste eisen aan veiligheid en dienstverlening stelt.

 • Vakopleiding Directiechauffeur met CCV-D1 certificaat;
 • Professionele rijvaardigheid;
 • Uitgebreide selectieprocedure met onder meer een online gedragstest, medische keuring en screening;
 • VOG-verklaring en schriftelijke geheimhoudingsplicht;
 • EHBO en AED;
 • Klantgericht, proactief en beleefd;
 • Gekleed door Suitsupply;
 • Inzetbaar op afroep en via detachering.

Directiechauffeur: voor wie waarde hecht aan gemak en service.

Ideaal tijdens een drukke dag of na een diner;

 • Nette rijstijl;
 • VOG-verklaring en schriftelijke geheimhoudingsplicht;
 • Klantgericht, proactief en beleefd;
 • Inzetbaar op afroep.

Vertel ons wat uw wensen en verwachtingen zijn en wij adviseren u op maat. Met de aandacht en kennis van onze professionals van het Service Center helpen wij u aan de juiste directiechauffeur.

Wat is de Vakopleiding Directiechauffeur?

De Vakopleiding Directiechauffeur bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het theoriedeel dient de cursist zelfstandig via een online leeromgeving te volgen.  De ervaring leert dat een cursist gemiddeld 35 uur studie nodig heeft om voor het theorie-examen te slagen.

Het praktijkdeel van vijf dagen bestaat uit een praktische scholing door een gekwalificeerde instructeur in een directiewagen. Tijdens het praktijkdeel wordt de cursist klaargestoomd voor het vak van directiechauffeur en alle van belang zijnde facetten. Hij wordt bekend gemaakt met de bediening van de directiewagen en krijgt instructies in een aantal rijtechnieken.

Wat houdt de EHBO-cursus in?

Op initiatief van Bouwens heeft opleidingsinstelling PDS een speciale training samengesteld waarin, naast de gebruikelijke EHBO-onderdelen zoals reanimatie en AED, ook aandacht wordt geschonken aan situaties en risico’s in en om de auto, zoals verkeersongevallen, onwelwording en alarmering. Ieder jaar volgen onze Gecertificeerde Directiechauffeurs D1 deze cursus.

Kan ik een directiechauffeur op afroep voor mijn eigen auto reserveren?

Ja.  Een directiechauffeur op afroep is ideaal voor iedereen die soms een directiechauffeur nodig heeft. Na een drukke dag, een diner of een zakelijke afspraak staat de directiechauffeur voor u klaar en brengt u naar de gewenste bestemming. 

U kunt bij deze oplossing kiezen uit een Gecertificeerde Directiechauffeur D1 of een Directiechauffeur. Als specialist in chauffeursdiensten helpen wij u aan de juiste directiechauffeur. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies, wij helpen u graag.

Wat zijn de voordelen van een directiechauffeur?

Een directiechauffeur is dé uitkomst wanneer u op weg naar uw afspraak door wilt werken. Of wanneer u ongestoord een zakelijk telefoongesprek wilt voeren. Net zo graag brengt een directiechauffeur u naar huis na een diner of concert. Bent u de taxi zat en zoekt u een betrouwbare directiechauffeur? Vertel ons uw wensen en wij regelen het.

 • Ongestoord doorwerken op de weg;
 • Ontspannen en uitgerust aankomen;
 • Veiligheid geoptimaliseerd;
 • Privacy en geheimhouding gegarandeerd;
 • Nooit meer zoeken naar een adres of parkeerplek;
 • Voor de deur in- en uitstappen.

Wat kan de directiechauffeur voor mij doen buiten de rijtijd?

Een directiechauffeur van Bouwens staat u bij op alle mogelijke vlakken. Naast de hoofdwerkzaamheden kunt u de directiechauffeur tijdens het wachten ook inzetten voor andere werkzaamheden die uw dag efficiënter en meer ontspannen laten verlopen. 

Vergeten een brief te posten of een pakketje op te halen? De directiechauffeur rijdt langs een brievenbus of het postkantoor. Op weg naar een verjaardag of feestelijke bijeenkomst maar in alle drukte vergeten een cadeau te kopen? De directiechauffeur verzorgt een mooie bos bloemen of een andere attentie. Een vlek op uw stropdas? De directiechauffeur koopt indien mogelijk snel een nieuwe das.

 • Ophalen en afgeven van geschenken, zoals wijn of bloemen;
 • Verzorgen van boodschappen;
 • Ophalen en wegbrengen van post en andere (belangrijke) documenten;
 • Bestellen tickets voor theaters, musicals, concerten en sportwedstrijden;
 • Reserveren van restaurants;
 • Ondersteunen bij evenementen;
 • Vervoeren en rondleiden van buitenlandse gasten;
 • Tanken en reinigen van uw auto;
 • Wagenparkbeheer, zoals onderhoud, reparatie en voorgeschreven keuringen;
 • Alle andere werkzaamheden die u helpen uw taken perfect uit te voeren.

Wat is de selectieprocedure bij Bouwens?

Dit werk vraagt veel van directiechauffeurs. Daarom doorlopen kandidaten een bijzonder zorgvuldige selectieprocedure voordat zij namens Bouwens achter het stuur van een auto plaatsnemen. Zo bezitten de Gecertificeerde Directiechauffeurs D1 die wij inzetten minimaal het CCV-D1 diploma en zijn zij getraind in EHBO en AED.

Daarnaast letten we niet alleen op de zogenaamde ‘harde’ criteria zoals achtergrond, ervaring, situatie, diplomering en woonplaats. Ook ‘zachte’ criteria wegen zwaar mee in de uiteindelijke selectie van de directiechauffeurs. Denk hierbij aan de volgende belangrijke eigenschappen:

 • onverstoorbaarheid;
 • intelligentie;
 • terughoudendheid;
 • proactieve opstelling;
 • discretie;
 • sociaal bewust gedrag.

Geschikte kandidaten doen vervolgens een uitgebreide online gedragstest. In het vak van directiechauffeur is het van belang hoe iemand zich opstelt en wat zijn houding is. Dat bepaalt hoe succesvol iemand is. Bij het beoordelen van de assessments worden de gedragsvoorkeuren van kandidaten bepaald. Daarmee wordt inzicht gekregen of het natuurlijke gedrag van een kandidaat past in het vak. Deze werkwijze leidt tot betere dienstverlening.

Als wij van plan zijn de kandidaat aan te nemen, dan verricht een geregistreerde bedrijfsarts een medische keuring op onder andere ogen, gehoor, hart- en longfunctie en medicijngebruik. Dit onderzoek dient om de gezondheid van de nieuwe medewerker te checken en om na te gaan of hij zijn functie kan uitvoeren. Wij ontvangen niet de gegevens van het onderzoek. Alleen de uitslag: positief of negatief.

Screening van kandidaten is een vast onderdeel in onze selectie. We verifiëren en analyseren informatie, zoals antecedenten en referenties, en voeren eventueel gesprekken met relevante derden. 

De kandidaat dient daarnaast een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren. Bij indiensttreding ondertekent de directiechauffeur een strikte geheimhoudingsclausule inclusief boetebeding.

Hoe kan ik een reservering maken?

De snelste manier van reserveren is via onze website. Wilt u een medewerker van ons Service Center spreken? Bel direct +31 (0)20 642 2820. Liever mailen? Dat kan ook. Stuur een e-mail naar info@bouwens-chauffeursdiensten.nl. We helpen u graag.

Ontvang ik een bevestiging van mijn reservering?

Nadat u een reservering heeft gemaakt ontvangt u direct een automatische e-mail met de bevestiging van uw reservering. U ontvangt daarnaast ten minste een werkdag voor aanvang van uw opdracht een e-mail met de bevestiging van uw reservering inclusief de naam en het telefoonnummer van de directiechauffeur. 

Tot hoe lang van te voren kan ik een reservering maken?

Indien u een reservering maakt voor 18.00 uur op de werkdag voor de dag van uw opdracht bieden wij u garantie op levering. Als u na die tijd een reservering maakt, zullen wij er alles aan doen om u te helpen. Dan kan het helaas gebeuren dat wij niet kunnen leveren.

Heeft Bouwens een online portal?

Wij beschikken over een online portal. Met uw persoonlijke inlognaam en wachtwoord heeft u altijd en overal toegang tot uw eigen beveiligde omgeving op de website van Bouwens. U beheert uw persoonlijke gegevens en wensen, plaatst snel en eenvoudig reserveringen, en overziet alle opdrachten.

Waar ontmoet ik de directiechauffeur bij de start van de opdracht?

De directiechauffeur meldt zich een kwartier voor aanvang op de startlocatie, en stelt u desgewenst met een sms-bericht op de hoogte. Nadat u heeft plaatsgenomen brengt de directiechauffeur u naar de gewenste bestemming. 

Welke coronamaatregelen heeft Bouwens genomen?

Terwijl de situatie rond de wereldwijde pandemie van Covid-19 zich voortdurend ontwikkelt, heeft de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, passagiers en partners altijd onze eerste prioriteit. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten. 

Als professionele dienstverlener werken wij volgens de hoogste standaarden van veiligheid en (persoonlijke) hygiëne. Vanzelfsprekend werken wij in volledige compliance met regels en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM, zoals regelmatig handen wassen met water en zeep, geen handen schudden, geen portier open houden en geen spullen aannemen. Om de verdere verspreiding van het virus te helpen voorkomen, werkt de meerderheid van de specialisten van ons Service Center thuis. Onze medewerkers hebben duidelijke instructies over hoe te handelen in geval van een mogelijke verdenking van een besmetting. Zij zijn daardoor optimaal voorbereid. 

We hebben ook verregaande voorzorgsmaatregelen genomen om een veilige en gezonde omgeving te creëren voor de directiechauffeurs en passagiers. Voor de start en na het einde van iedere opdracht is er een volledige desinfectie van het interieur van de auto met schoonmaakalcohol en hygiënische doekjes. De directiewagens van Bouwens zijn voorzien van een hygiënische, doorzichtige scheidingswand tussen directiechauffeur en passagier. 

Tegelijkertijd streven we ernaar om onze serviceniveaus naar onze klanten zo goed mogelijk te handhaven. Ons Service Center is volledig operationeel. Als klant kunt u vertrouwen op onze inzet om samen door deze uitdagende omstandigheden te navigeren.

Hoe zit het met de kosten van boetes door verkeersovertredingen?

Deze kosten zijn voor rekening van Bouwens, tenzij de opdrachtgever of passagier uitdrukkelijk opdracht heeft gegeven om een verkeersovertreding te begaan, bijvoorbeeld harder rijden dan de toegestane snelheid. In dat geval is de opdrachtgever of passagier verantwoordelijk voor de kosten en gevolgen van boetes.

Ik wil een directiechauffeur voor mijn eigen auto. Wat gebeurt er als de directiechauffeur schade aan mijn auto rijdt?

We bieden extra dekking bij schade aan uw auto, persoonlijk letsel of diefstal van uw eigendommen. Bij schade aan uw auto met een directiechauffeur aan het stuur worden uw eigen risico en no-claimverlies (over een periode van 3 jaar) tot maximaal € 10.000 door ons vergoed.

In het geval dat u of een medepassagier bij een aanrijding persoonlijk letsel oploopt of bij beschadiging en diefstal van uw persoonlijke eigendommen, worden de kosten tot maximaal € 10.000 vergoed. Elke opdracht is automatisch en zonder bijbetaling in de dekking begrepen. Wij regelen de afhandeling met uw verzekeringsmaatschappij.

Ik heb een auto met chauffeur nodig. Uit welke auto’s kan ik kiezen?

U kunt bij directievervoer van Bouwens kiezen uit een breed aanbod van topklasse voertuigen. Zo kunt u plaatsnemen in een van onze luxe directieauto’s, bijvoorbeeld de meest exclusieve directiewagen: de Mercedes Benz S-Klasse met lange wielbasis (11 cm langer dan een normale uitvoering). Voor wie op zoek is naar een traditionele directieauto bieden wij de Mercedes Benz E-Klasse, Audi A6 en BMW 5-Serie. Altijd van het laatste model met moderne luxe.

Kiest u voor een groene toekomst? Ervaar dan een hybride of volledig elektrische directieauto, zoals  de Mercedes Benz E-Klasse Hybrid, de Tesla Model 3 of Model X. Stap in, ontspan, en reis duurzaam naar uw bestemming.

Reist u met een klein gezelschap? Dan kiest u voor de luxe Mercedes Benz V-Klasse met zeven luxe stoelen en een praktische centrale vergadertafel. Werken, vergaderen, eten en ontspannen. Het kan allemaal.

Luxe bussen bieden uitkomst voor groepen van meer dan zeven personen die hoge eisen stellen aan het vervoer. Denk hierbij aan Mercedes Benz minibussen en grote bussen. De stijlvolle uitstraling, het luxueuze interieur en de uiterst comfortabele stoelen geven u een bijzondere reisbeleving.

Welke vorm van directievervoer u ook kiest, onze directiechauffeurs staan ruim op tijd klaar op de afgesproken plaats. U reist vervolgens veilig en comfortabel naar de geplande bestemming(en). Ons doel is om te allen tijde de verwachtingen van de meest veeleisende zakelijke reizigers te overtreffen. Wij gaan dan ook graag met u in gesprek over uw wensen en behoeften omtrent uw ideale directievervoer.

Wat is een Eco Limousines?

Een Eco Limousine is een luxe hybride of 100% elektrische directieauto met gecertificeerde directiechauffeur D1. In onze Eco Limousines levert u niets in op comfort, terwijl u uw impact onder controle houdt. Zo werken we samen aan klimaatneutraal vervoer in heel Nederland.

Reserveer uw volgende groene rit rit bij Bouwens en kies voor de Mercedes Benz E-Klasse Hybrid, de Tesla Model 3 of Model X. Onze medewerkers van het Service Center adviseren u graag over de mogelijkheden.

Ik heb vervoer nodig voor meer dan 7 passagiers. Wat is er mogelijk?

Reist u met een groep van meer dan 7 mensen dan bieden wij u luxe minibussen en grote bussen. Deze vorm van personenvervoer kunt u niet via onze website reserveren. Wij vragen u vriendelijk contact op te nemen met ons Service Center via +31 (0)20 642 2820 of info@bouwens-chauffeursdiensten.nl. Onze specialisten denken graag met u mee en bieden een oplossing op maat.

Ik vlieg naar Schiphol. Waar ontmoet ik de directiechauffeur?

De directiechauffeur staat voor u klaar bij het Meeting Point in de centrale aankomsthal op Schiphol Plaza. Het Meeting Point is een paal met daarop een kubus met de opdruk ‘Meeting Point’. Indien u wilt dat de directiechauffeur op een andere plek voor u klaar staat, dan vragen wij u dit bij uw reservering aan te geven. Het ontmoetingspunt staat altijd vermeld in de e-mail met de bevestiging van uw reservering.

Ik vlieg naar Schiphol. Welke service biedt de directiechauffeur vanaf de ontmoeting op Schiphol?

De directiechauffeur staat ruim van tevoren voor u klaar, draagt uw bagage en begeleidt u naar een luxe auto. U wordt veilig en ongestoord naar de plaats van bestemming gereden. Mocht uw reisschema onverwacht veranderen dan past de directiechauffeur moeiteloos de route aan. Hij staat volledig tot uw beschikking.

Verzorgt Bouwens het vervoer rondom roadshows?

Bouwens heeft veel ervaring met de planning en uitvoering van roadshows en multi-city vervoer. Onze planners en directiechauffeurs zijn ingespeeld op drukke reisschema's en last minute veranderingen. Als geen ander kennen we de adressen van belangrijke (financiële) instellingen in Nederland en ver daarbuiten.

Wij ontvangen binnenkort een buitenlandse delegatie. Regelt Bouwens ook het vervoer van buitenlandse delegaties?

Ja. Bij Bouwens is delegatievervoer ondergebracht in een aparte afdeling. U krijgt een vaste contactpersoon die voor u altijd bereikbaar is. Onze directiechauffeurs kennen het protocol en de etiquette en voeren iedere opdracht met de grootst mogelijke zorg uit. De persoonlijke begeleiding van vooraanstaande gasten heeft vele bedrijven, overheden en ambassades ertoe gebracht Bouwens hun vertrouwen te geven.

Kan ik bij Bouwens terecht voor het vervoer van VIP’s?

Bouwens heeft veel ervaring met het vervoer van bekende en hooggeplaatste vips. In de afgelopen jaren hebben wij de eer gehad vele Nederlandse en internationale vip's te vervoeren. Zij zijn vaak afkomstig uit de politiek, het zakenleven, entertainment, sport of andere sectoren met bovengemiddelde (media)aandacht.

Dit vereist discretie, maatwerk, persoonlijke veiligheid en rijveiligheid. Daarom selecteren wij alleen de beste chauffeurs voor ons vip-vervoer. Zijn zijn uitgebreid opgeleid, zowel in rijvaardigheid als beveiliging. Samen sluiten we elk risico uit en zorgen we voor een veilig en comfortabel bezoek van uw vip. Natuurlijk houden we hierbij rekening met al uw wensen.

Ik heb een rijontzegging of blessure. Kan ik gebruik maken van een directiechauffeur?

We rijden allemaal weleens te hard of niet helemaal volgens de regels en soms heeft Vrouwe Justitia daar ineens genoeg van. U mag dan een periode niet rijden. Geen probleem, want de directiechauffeur van Bouwens is er juist voor deze ongemakken. U kunt uw agenda ongewijzigd volgen en wordt feilloos rondgereden door de beste directiechauffeurs van het land. Ook wanneer u door een fysiek ongemak tijdelijk uw eigen auto niet kunt besturen is deze oplossing comfortabel en voordelig.

Heeft Bouwens ook directiechauffeurs voor persoonsbeveiliging?

Bij Bouwens weten we dat geen enkele situatie hetzelfde is. Daarom benaderen wij elke opdracht als maatwerk. Er zijn opdrachten die vragen om een extra nauwkeurige aanpak, vanwege de situatie of werkzaamheden van de klant of de kenmerken van de route. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een verhoogd veiligheidsrisico. Voor deze complexe opdrachten zetten wij onze gevorderde directiechauffeurs in met niveaus CCV-D2, D3 of D4.

Wat is het dekkingsgebied van Bouwens?

Wij zijn actief in heel Nederland. Door het ruime en gespreide bestand van directiechauffeurs kunt u in elke regio van onze chauffeursdiensten gebruikmaken.

Kan ik bij Bouwens terecht voor vervoer in Europa of elders in de wereld?

Bouwens verzorgt luxe personenvervoer in meer dan 1000 grote steden ter wereld. Ons exclusieve netwerk van best-in-class partners biedt vervoersdiensten die voldoen aan de hoogste standaard.

Deze standaard wordt wereldwijd toegepast en gecontroleerd op:

 • veiligheid;
 • service en dienstverlening;
 • diploma’s, ervaring en training van directiechauffeurs;
 • kwaliteit en onderhoud van directieauto’s;
 • vergunningen, keurmerken en verzekeringen.

Uw directieleden en medewerkers ervaren ook in het buitenland de kwaliteit en betrouwbaarheid die zij van ons in Nederland gewend zijn; een geruststellend gevoel.

Wat zijn voor u de voordelen van vervoer in het buitenland via het netwerk van Bouwens?

 • Geen lange zoektocht naar een betrouwbaar vervoersbedrijf in het land van bestemming;
 • De zekerheid van kwalitatief hoogwaardig vervoer, waar ook ter wereld;
 • Eenvoudig en snel reserveren via telefoon, e-mail, of online portal;
 • Een vast contactpersoon van Bouwens als aanspreekpunt voor planning, coördinatie en al uw wensen;
 • Heldere en scherpe tarieven;
 • Rijden op rekening, dus geen gedoe met betalen en geen lastige administratie van declaraties.

Is het mogelijk om voor een lange periode gebruik te maken van dezelfde directiechauffeur?

Wij weten als geen ander hoe belangrijk een vertrouwd gezicht is. U kunt bij ons voor een lange periode over dezelfde directiechauffeur beschikken. Zelfs als het gaat om detachering voor een of enkele vaste dagen in de week of onregelmatige dagen. De mogelijkheden die Bouwens biedt omtrent detachering zijn uniek in de markt.

Bij Bouwens zoeken we altijd naar de perfecte match tussen passagier en directiechauffeur. Daar is onze werving en selectie volledig op afgestemd. U profiteert van onze expertise, ervaring, en de netwerken die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd. Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Kan ik een persoonlijke afspraak met een adviseur van Bouwens maken?

Wilt u graag eerst met ons kennismaken en in gesprek over de dienstverlening en onze werkwijze? Dat kan! Neem gerust contact met ons op via +31 (0)20 642 2820 of info@bouwens-chauffeursdiensten.nl. De afspraak kan plaatsvinden bij u, in ons kantoor of via een videoverbinding.